Uslovi korištenja

Korištenjem portala Zlatiborko.rs prihvatate sljedeća pravila i uslove korištenja.

Vijesti i slike

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti ili slike, bez dozvole izdavača. Sadržaj na portalu Zlatiborko.rs zaštićen je u skladu sa Članom 3. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima BiH u korist InterSoft d.o.o. Korištenjem sadržaja u bilo koje druge svrhe (kopiranje, prijepis, distribuiranje, itd.) bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima BiH, te podliježete sankcijama.

Komentari i Forum

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Zlatiborko.rs. Portal Zlatiborko.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Zlatiborko.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

U vezi sa komentarima shodno se primjenjuju pravila o forumu

Svi korisnici foruma prihvataju sljedeća pravila i uslove:

Kao korisnik foruma portala Zlatiborko.rs (u daljnjem tekstu forum), obvezujete se da ćete na forumu objavljivati isključivo materijale koji ne krše zakonske propise Bosne i Hercegovine kao i međunarodne zakone. To znači da ste odgovorni ukoliko sadržaj koji objavljujete krši autorska i druga vlasnička prava. Uz ostalo, suglasni ste da kao korisnik foruma nećete:

 • objavljivati i/ili prenositi zakonom zaštićene sadržaje;
 • objavljivati i/ili slati vulgarne, klevetničke, pornografske, uvredljive, prijeteće, rasističke, fašističke i šovinističke sadržaje – tekstove, slike, video i/ili audio zapise;
 • objavljivati i/ili slati reklamne ili promotivne materijale na javnim ili privatnim porukama;
 • objavljivati i/ili slati tajne i/ili zaštićene podatake neke fizičke ili pravne osobe;
 • lažno se predstavljati (u ime druge fizičke ili pravne osobe);
 • objavljivati, prenositi i/ili slati informacije koje krše postojeće zakone Bosne i Hercegovine i/ili međunarodne zakone;
 • objavljivati, prenositi i/ili slati lažne informacije u smislu nanošenja štete trećim osobama;
 • širiti nacionalnu netrpeljivost ili vrijeđati građane Bosne i Hercegovine ili bilo koje druge zemlje po nacionalnom ili bilo kojem drugom osnovu;
 • vrijeđati druge članove foruma;
 • registrovati se ponovo ukoliko ste već banovani;
 • javno diskutovati o radu administratora i moderatora (O administratorima i moderatorima se ne raspravlja – De administratores et moderatores non disputando est.) već takve primjedbe slati kao privatne poruke moderatorima ili administratorima ili na e-mail forum@Zlatiborko.rs;
 • otvarati teme tipa “Zašto je taj i taj banovan”, “Zašto ovo, a zašto ono?” i sl. (za takve stvari koristiti mailforum@Zlatiborko.rs ili slati privatne poruke moderatorima).
 • otvarati više tema sa istim sadržajem, kao ni otvarati bezbroj tema dnevno;
 • na bilo koji drugi način zloupotrebljavati forum.

Rad administratora i moderatora:

 • administrator/moderator ima pravo pobrisati svaki sadržaj objavljen na forumu, bez najave i objašnjenja;
 • svakom korisniku može biti zabranjen pristup forumu, bez najave i objašnjenja;
 • svaki korisnik foruma će biti banovan ukoliko krši bilo koje od pravila i uslova korištenja foruma;
 • administratori/moderatori nisu dužni objašnjavati zašto je neka tema obrisana ili cenzurisana od strane moderatora ili administratora;
 • administrator/moderator foruma ima pravo ali ne i obavezu brisanja poruka koji su izvan pravila i uslova korištenja na forumu;
 • administrator/moderator foruma zbog obimnosti posla nije u mogućnosti niti je dužan obrisati sve poruke koje krše pravila i uslove korištenja;
 • administrator/moderator nije dužan niti je u mogućnosti odmah reagovati i ukloniti poruke koje krše pravila i uslove korištenja.

Kao korisnik foruma također prihvatate mogućnost da na pojedinim temama mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Kao korisnik foruma, odgovorni ste za zaštitu svoje privatnosti kroz materijale koje objavljujete na forumu i kroz kontakte koje ostvarite posredstvom foruma.

Svi podaci, upisani prilikom registracije, unose se u bazu podataka. Niti jedan podatak ne smije i neće biti dan na uvid trećoj osobi (osim ukoliko je to zakonom zahtijevano). Zlatiborko.rs se ne može držati odgovornim ukoliko uslijed hakerskog napada dođe do uvida u/otkrivanja podataka.

Vi zadržavate svu odgovornost za sadržaj Vaših poruka i odričete svu odgovornost portala Zlatiborko.rs po bilo kojem osnovu vezanim za Vaše poruke.

Zlatiborko.rs također zadržava pravo da otkrije Vaš identitet (ili bilo koje druge informacije koje posjedujemo o Vama) u slučaju pritužbe ili pravne akcije koja rezultuje iz poruka koje ste slali na forumu.

Portal Zlatiborko.rs nije odgovoran za sadržaj poruka objavljenih na forumu. Poruke na forumu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a nikako i stavove internet portala Zlatiborko.rs.

Ova pravila i uslovi korištenja podložni su izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno izložena na stranicama portala Zlatiborko.rs.

Back to top button