Vesti

NAKON DVOGODIŠNJE PAUZE: Velika Međunarodna izložba pasa svih rasa

UVRANJU će nakon dvogodišnje pauze biti održana 11. Međunarodna izložba pasa svih rasa. Ove godine 1.maja izložba se odvija na prostoru sportsko rekreativnog centra i imaće i humanitarni karakter, jer će se tog dana prikupljati novac za SMS bebu iz Vranja, malog Vukana koji čeka da primi najskuplji lek na svetu.

Prvi put od postojanja kinološko društvo samostalno finansijski organizuje izložbu, Obezbeđen je bogat nagradni fond u vidu uvoznih pehara i vrhunske hrane za pse. Generalni sponzor izložbe je firma MJ TRADE DOO iz Niša, a finansijsku pomoć pružili brojni privrednici i udruženja, iz Vranja, Grdelice, Leskovca i Niša – kaže predsednik Konološkog društva “Švrća” –  Mića Mladenović.
 
Prema njegovim rečima do sada su učešće prijavili izlagači iz Poljske, Rusije, Gruzije, Slovenije, BIH, Crne Gore, Bugarske, Severne Makedonije, Grčke i naravno iz Srbije. Sudijski žiri je sastavljen od međunarodnih sudija iz Slovačke, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Kinološko društvo se priključuje borbi koju vode Vranjanci i Srbija za malog Vukana.Dogovoreno je da na sam dan izložbe bude organizovano prikupljanje novca za njegovo lečenje

Related Articles

Komentariši

Back to top button