Vesti

U PRIBOJU ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Priboj – U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Prijepolje danas je održan 8. po redu Sajam zapošljavanja u prostorijama Hotela Lim u Priboju, na kome je učešće uzelo 28 poslodavaca sa teritorije Opštine Priboj, koji su ponudili blizu 130 radnih mesta različitih obrazovnih profila i stepena stručne spreme.

Sajmovi zapošljavanja omogućavaju direktan kontakt poslodavaca i nezaposlenih lica na jednom mestu i predstavljaju dobru priliku da nezaposlena lica od predstavnika poslodavaca saznaju više o njihovim kadrovskim potrebama i uslovima rada. Nakon dvogodišnje pauze NSZ Filijala Prijepolje organizovala je 29. po redu Sajam zapošljavanja na teritoriji koju pokriva, a osmi u opštini Priboj.

Traženi su modelari, trgovci, vozači, radnici u proizvodnji poliestera, plastičari, pekari, komunalni higijeničari, automehaničari, veterinarski tehničari, ekonomisti, pravnici, elektro hemijski i mašinski inženjeri, inženjeri tehnologije, radnici u građevinskoj i ugostiteljskoj delatnosti.

Ipak, najveća potreba iskazana je za šivačima. Učešće na sajmu uzela je i Regionalna privredna komora Zlatiborskog upravnog okruga koja je predstavila projekat Enhance koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina.

Nezaposlena lica, različite starosti i obrazovnih profila ocenjuju da je ponuda poslova na sajmu raznovrsna ali i da nisu puno probirljiva – kažu, samo je bitno da se radi.

Na evidenciji prijepoljske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, zaključno sa martom ove godine bilo je 3484 Pribojca.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort