Turizam

DRVO ZA SVAKI ŠTAND: U Valjevu počinje trodnevni, 17. Sajam privrede Zapadne Srbije

POSLE dvogodišnje pauze usled pandemije, u Valjevu 7. aprila počinje trodnevni, 17. sajam privrede zapadne Srbije (SPREG). U glavnoj sali ovdašnjeg “Omni centra” – na oko 60 štandova koji će biti raspoređeni na bezmalo 2.000 kvadrata – predstaviće se 135 izlagača.

Na otvorenom prostoru biće izložena poljoprivredna mehanizacija – traktori, priključne mašine, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika…

Ovogodišnji SPREG će okupiti izlagače iz više od 30 gradova, a – uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika – predstaviće se Zrenjanin, LJig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač. Posle nekoliko godina pauze, štand će imati i lokalna samouprava iz Valjeva, koja će predstaviti privredne i infrastrukturne projekte, turističku ponudu, te subvencije u poljoprivredi posredstvom preduzeća “Agrorazvoj – valjevske doline”.

Iza Sajma, inače, stoji Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije, izvršni organizator je valjevska agencija Gatti, a planirani su još predavanje o mogućnostima elektronske podrške unapređenju sistema bezbednosti hrane, prezentacija projekta “Budžetirajmo” i Sajam zapošljavanja ovdašnje Filijale NSZ.

– Manifestacija će imati i ekološki karakter jer će biti organizovano prikupljanje sredstava kojima će se kupiti sadnice za jednu valjevsku osnovnu školu – kaže izvršni direktor Sajma Jovan Grujić.

– Planiramo i da za svaki popunjen štand posadimo po jednu sadnicu na odgovarajućem mestu u Valjevu.

Related Articles

Komentariši

Back to top button