Zabava

PRIJEPOLJCI U DOMU KULTURE UŽIVALI U LATINO ZVUCIMA

Prijepolje – Sopran Hristina Dragović i “Duo Espressivo” iz Ulcinja, predstavili su se prijepoljskoj publici na koncertu u Domu kulture. Na repertoaru ovog sastava preovladavale su obrade poznatih pesama iz latino-španskog muzičkog žanra.

Prijepoljska publika nije do sada u Domu kulture imala priliku da uživa u španskim i latino zvucima, a sudeći prema reakciji ovaj žanr muzike naišao je na topao prijem i ima svoje ljubitelje u gradu na Limu.

– Mogu vam reći, da nikada do sada nismo naišli na ovako topao prijem, oduševljeni smo – u dahu kaže sopran Hristina Dragović.

Hristina ljubav prema latino zvucima gaji od malena. Dobitnica je brojnih međunarodnih nagrada i priznanja. Pohađala je Masterclass solo pevanja u Beču, gde je kao stipendista bečkog univerziteta, radila sa najeminentnijim profesorima, te španskim operskim pevačem Ramonom Vargasom.

Prema rečima direktorice Doma kulture Admire Mostarac, ustanova na čijem je čelu, već duži vremenski period, neguje prijateljske odnose sa opštinom Ulcinj.

– Kao plod te saradnje bilo je učešće u nekoliko navrata naših glumaca amatera na manifestaciji “Kulturno ljeto”. Prvi put, sada se neko od umetnika iz Ulcinja predstavio publici u Prijepolju – kaže direktorka Mostarac.

Iz Doma kulture poručuju da su iznenađeni kako je publika prihvatila latino zvuke te da će idalje stremiti ka organizaciji što raznovrsnijeg programa.

Related Articles

Komentariši

Back to top button