Zabava

Novi projekat čajetinskih filmadžija

ZLATIBOR – Posle uspeha postignutog horor filmom „Iza zatvorenih vrata“, grupa čajetinskih filmadžija, okupljenih oko udruženjaj „Valar“, počela je realizaciju novog ostvarenja. Upravo je pažnja koju je izazvao prethodni projekat dovela do toga da ovaj film rade dosta rasterećenije, kako psihički, tako i finansijski.

„Stoperka u noći“ radni je naslov prvog dela planiranog omnibusa, koji nosi naziv „Utkani svet“. Kao i prethodni film, ima elemente horora inspirisane lokalnim predanjima, iako će sam omnibus biti žanrovski različit.

„Sama priča i nema nit horora do samog kraja, više je drama. Omnibus je planiran u više žanrova, jedna je čak i komedija“, kaže reditelj, David Kolaković.

Na ovaj vid filma odlučili su se jer je, kako kažu, lakše snimati deo po deo, nego celovit, dugometražni film.

„Sedemo sam sa Draganom Jovanovićem i on me je savetovao da snimamo dokumentarni film, jer je smatrao da je dugometražni film preveliki zalogaj za nas. Prethodni film smo završili, ali je to bio preveliki zalogaj za nas“, dodaje Kolaković.

Rad na prethodnom filmu obeležilo je improvizovanje po pitanju opreme i sredstava, ali je uloženi entuzijazam doprineo boljim uslovima za ovaj projekat.

„Prava za taj film su prodata, a od tih sredstava smo, uz sredstva dobijena od opštine za projekte u kulturi i uz neka naša sredstva, zaokružili finansijski plan. Najviše sredstava uloženo je u filmsku kameru“, kaže Miroslav Jevremović, glavni glumac u novom filmu.

Reputacija koju su stekli olakšava im i odabir glumaca za ovaj film, s obzirom da je interesovanje meštana veliko.

„Mnogo ljudi bi želelo da glumi, a mi svakome želimo da damo određenu naknadu za to, zato i snimamo ovim tempom. Ipak ,mislimo da bismo morali uvesti nekog od profesionalnih glumaca, koji će balansirati u tom proseku“, zaključuje Kolaković.

I „Utkani svet“ snimaće se u zlatiborskom kraju, što će autorima poslužiti i kao svojevrnsa promocija pre svega seoskih područja, iz kojih su i potekle neke od ideja za njihove filmove.

Related Articles

Komentariši

Back to top button