Turizam

Parking servis Beograd stigao i na Zlatibor

Na Zlatiboru je uveden softver za plaćanje parkinga, čiji je vlasnik Javno-komunalno preduzeće Parking servis iz Beograda, prenela je Ekapija. Pored Zlatibota, to preduzeće sa svojim sa svojim softverom planira da izađe i na svetsko tržište.

Sistem za parkiranje će na Zlatiboru početi da radi od maja meseca, a planira se dalje, a stanovnici i posetioci te planine će će moći da koriste i plate sve usluge iz oblasti pomoću aplikacije za mobilne telefone, kao i na elektronskom šalteru na adresi www.eparking.rs.

Vozačima je na raspolaganju 500 obeleženih parking mesta, koja su na Zlatiboru raspoređena u tri zone.

Parkiranje u plavoj, crvenoj i ekstra zoni nije vremenski ograničeno i naplaćuje se svakog dana od 7 do 21 časa.

Stanovnici imaju pravo na mesečne parking karte, a uskoro će i sve transakcije moći da se obavljaju elektronskim putem.

“Parking servis nudi kompletan paket usluga koji obuhvata platformu za plaćanje parkiranja putem SMS-a i mobilne aplikacije i kontrolu parkiranja. Deo ovog sistema, koji obuhvata softverska i hardverska rešenja, koja su intelektualna svojina Parking servisa, čine i sistemske i mobilne aplikacije, kao i izrada Geografsko-informacionog sistema (GIS)”, navodi se u saopštenju.

Kada se sa tim rešenjem izađe na globalno tržište, vrednost Sistema za automatsko prepoznavanje registarskih tablica Parking servisa iz Beograda, kako se dodaje, biće višestruko veća nego u Srbiji.

Related Articles

Komentariši

Back to top button