Zabava

PROGLAŠENA NAJVEĆA KNJIŽEVNA NAGRADA U SRBIJI: ” Mešu Selimovića” dobila Vesna Kapor

PRESTIŽNU nagradu “Meša Selimović” za knjigu godine koju 34. put dodeljuju “Večernje novosti” dobila je Vesna Kapor za roman “Nebo, tako duboko”, u izdanju Srpske književne zadruge.

U Velikom žiriju bio je 61 istaknuti književni kritičar, teoretičar i književni istoričar, čiji su izbori od po pet knjiga objavljeni prethodne dve nedelje na stranicama “Novosti”. Najviše glasova – 26 dobilo je delo Vesne Kapor. Na drugom mestu našla se pesnička knjiga “O sadašnjosti i sedativima” Petra Matovića – sa 15 glasova, na trećem studija “Agon i melanholija” Gorane Raičević (13 glasova). Četvrto mesto sa po 11 glasova dele romani “Deca” Milene Marković i “Banja” Jovice Aćina, dok je na petom mestu roman u stihovima “Modre žilice” Đorđa Sladoja.

Na današnjoj konferenciji za štampu u Vukovoj zadužbini podatke o glasanju žirija saopštio je novinar “Večernjih novosti” Dragan Bogutović koji je sa Ognjenom Lakićevićem osnivač ove nagrade. Na ovom događaju bila je prisutna i Vesna Kapor koja je govorila o svom nagrađenom romanu.

Nagrada “Meša Selimović”, koju čine skulptura sa likom velikog pisca, povelja i novčani iznos, biće svečano uručena u toku sledećeg meseca.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort