Vesti

NEMA ZATVARANJA VRTIĆA ZA PRAZNIK: Prosveta ne podržava zahtev sindikata

NEMA govora o zatvaranju vrtića, roditelji ne treba da brinu, izjavio je za “Novosti” Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda, povodom zahteva dva sindikata predškolskih ustanova da se obdaništa zatvore od 14. do 18. februara.

– Zahtev sindikata je nerealan i pokazuje krajnju nesolidarnost i nerazumevanje potreba roditelja, jer zahtev za zatvaranje vrtića je zahtev za stopiranjem celokupne privrede glavnog grada – istakao je Gak.

– Vrtići su nam neophodni, roditelji rade, uz maksimalno poštovanje mera i odgovorno ponašanje svih predškolske ustanove funkcionišu već dve godine na bezbedan način i po decu i po zaposlene.

U Ministarstvu prosvete nam je rečeno da preporuku za odlučivanje o centralizovanom zatvaranju predškolskih ustanova na period od pet dana, mogu dati samo nadležni zdravstveni organi i Krizni štab.

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije i GSPRS “Nezavisnost” uputili su Kriznom štabu i Ministarstvu prosvete zahtev da vrtići širom Srbije budu zatvoreni sledeće nedelje, u vreme kada neće raditi ni škole.

Kako se navodi u dopisu, s obzirom na povećanja broja obolelih i predviđanja da se pik ovog talasa očekuje sredinom meseca, sindikalci smatraju da bi se mini-raspustom “napravio epidemiološki rez i doprinelo smanjenju broja obolelih u predškolskim ustanovama, odmor i predah od stresa izloženosti zbog rada u punom obimu, u uslovima epidemiološke situacije i više krugova zaražavanja”.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort