Vesti

Produžen raspust za Sretenje, traje od 14. do 21. februara

Februarski raspust za đake, povodom Dana državnosti Sretenja, produžen je zbog loše epidemiološke situacije za još dva dana i trajaće od 14. do 21. februara, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Odluku o izmeni Kalendara obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole doneo je resorni ministar Branko Ružić koji je kazao da će produženjem raspusta na 17. i 18. februar đaci imati devet slobodnih dana, uključujući i vikende.

“Nakon brojnih konsultacija i nakon sagledavanja celokupne situacije i predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar”, naveo je ministar. Ocenio je da su škole “kao i ranije, bezbedne zbog primene i poštovanja epidemioloških mera”.

“Prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji”, naveo je Ružić. Apelovao je na učenike i zaposlene u sistemu obrazovanja da tokom predstojećeg raspusta poštuju propisane epidemiološke mere “kako ne bi došlo do novih zaražavanja”. Škole su, zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu kao i zbog produženja februarskog raspusta, u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna.

Od ponedeljka će se u srednjim školama i višim razredima osnovne škole nastava odvijati po kombinovanom modelu, dok će učenici nižih razreda nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort