Vesti

SJENICI ŠKOLA IZ SNOVA: Varoš na Pešterskoj visoravni dobiće najsavremeniju osmoletku na čitavom Balkanu

ČIM vremenske (ne) prilike u ovom delu Srbije to budu dozvolile, u Sjenici bi trebalo da počne izgradnja novog objekta OŠ “Svetozar Marković”, za koji je već najavljeno da će biti najsavremeniji u Srbiji, a verovatno i na čitavom Balkanu.

Podsetimo, izgradnju nove, moderne škole je – prilikom nedavne posete varoši na Pešteri – najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a posao je na tenderu dodeljen konzorcijumu kompanija na čijem čelu je “GAT d.o.o.” iz Novog Sada. Pored njih, u procesu projektovanja i izgradnje novog objekta jedne od najstarijih obrazovnih ustanova u ovom delu Srbije učestvovaće i “Tehno inženjering” iz Novog Sada, “MNG plastik – Gogić” iz Inđije, “Sekuriton” iz Beograda i “Piramida” iz Sremske Mitrovice.

– Ovo je divna vest za Sjenicu, za sve učenike i njihove roditelje koji su dugo čekali novu školsku zgradu. Kada sve bude završeno, verujem da će to biti veliki podstrek svima, u svim oblastima, i podsticaj što kvalitetnijem obrazovanju, odnosno presudna motivacija za mlade, da ostanu ovde i svoje znanje ulože u razvoj svoje sredine – kaže predsednik Opštine u Sjenici Munib Mujagić.


Inače, izgradnja škole će koštati 1,38 milijardi dinara, odnosno oko 11,7 miliona evra, a sredstva je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Projektom je predviđeno da objekat, pored učionica, ima savremenu fiskulturnu salu, bazen, laboratorije i informatičke centre… a biće izgrađena kilometar dalje od postojeće škole – u Prijepoljskoj ulici, nedaleko od Doma zdravlja.

Related Articles

Komentariši

Back to top button