Putovanja

Želite da se oporavite od stresa, oslobodite umora i preporodite? Zlatibor Mountain Resort&Spa ima rešenje za vas – Magnesium Wellness & Spa centar bogat posebnom magnezijumskom vodom

Želite da povratite snagu i koncentraciju, da se oporavite od stresa, da se relaksirate i oslobodite se umora? Onda hitno treba da rezervišete mesto na Zlatiboru. Ako vam je 2021. godina bila izuzetno teška ili jednostavno, ako želite da uživate, hotel Zlatibor Mountain Resort&Spa je odličan izbor.

Zašto? Zato što je tek otvoren, superluksuzan i ima najveći zatvoreni spa-centar u Srbiji. A to je najpotrebnije svima koji žele da se odmore.

Na prostoru od 4.000 kvadrata ovaj deo hotela je pravi raj. Zamišljen kao banjski vrt, u njemu su bazeni okruženi zelenilom, tako da u spa-centru imate osećaj potpunog sklada sa prirodom. Gostima je na raspolaganju raskošna spa zona, koja pruža izuzetan osećaj relaksacije i uživanja. Bio-sauna, finska i infra sauna, parno kupatilo, slana soba i tuševi samo su neki od sadržaja namenjenih potpunoj revitalizaciji tela i duha.

Ovaj prostor oplemenjuje i posebna vrsta vode u bazenima. Reč je o lekovitim, oligomineralnim podzemnim vodama bogatim jonima magnezijuma, a koje kao takve imaju balneoterapijski efekat i pozitivno deluju na zdravlje. Da bi utvrdili o kakvoj je vodi tačno reč, Galens Invest je pre početka izgradnje ovog najvećeg zatvorenog spa-centra u Srbiji zatražio ekspertizu vode od strane stručnjaka sa Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Podzemne vode su bile predmet višegodišnjih ispitivanja kako bi se utvrdila njihova svojstva i kvalitet. Analize su rađene u renomiranim domaćim i svetskim laboratorijama, i na osnovu rezultata, vode se svrstavaju u kategoriju lekovitih, alkalnih, oligomineralnih, magnezijumskih voda sa niskim sadržajem natrijuma. Zahvaljujući izotopskoj analizi rađenoj u laboratoriji u Majamiju (FL, USA) utvđeno je da se podzemne vode skoro hiljadu godina kreću kroz pukotine magmatskih stena i na taj način obogaćuju se jonima magnezijuma, te formiraju specifičan alkalni sastav, bez natrijuma, bakterija ili bilo kakvih zagađivača.

Bogata magnezijumom, ova voda čini izuzetnu dobit za organizam. Blagotvornost se ogleda u tome što je magnezijum ključan element za pravilno funkcionisanje ljudskog organizma, te je jako bitno da ga svakodnevno unosimo što kroz hranu, što kroz kožu. Generalno, magnezijum pomaže u sagoravanju masnoća i proizvodnji energije, kao i u suzbijanju depresivnih stanja. Magnezijumske vode u okviru hotela Zlatibor Mountain Resort&Spa mogu se koristiti putem pijenja, bez ograničenja i putem kupanja. U stvari, magnezijum se najbolje apsorbuje kroz kožu, 30% bolje i brže nego iz hrane, zbog čega je boravak u spa-centru sa vodom bogatom ovim mineralom od višestruke koristi, dok se posebna učinkovitost odnosi na kardiovaskularni i nervni sistem. 

Related Articles

Komentariši

Back to top button