Vesti

I naredne nedelje mlađi osnovci u školama, svi ostali na kombinovanoj nastavi

Tim za škole doneo je odluku da od ponedeljka, 31. januara učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda i srednjoškolci nastavu pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ od 20. do 26. januara, registrovano je 5.480 obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina, što je 0,71 odsto od ukupne đačke populacije.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 3,7 odsto, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije 25 (0,06 odsto) odeljenja (sa 16 i manje učenika) je zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju, promenilo način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 214 (0,54 odsto) odeljenja (sa 17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 43 (0,11 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u istom periodu.

Related Articles

Komentariši

Back to top button