Vesti

BALKAN ISPOD NULE Region zahvatio ledeni talas, u Srbiji najhladnije bilo u Sjenici, a u Crnoj Gori zabeležena NIKAD NIŽA TEMPERATURA

Region je zahvatio talas hladnog vremena, a na mnogim mestima jutros su izmerene temperature i niže od minus 20 stepeni Celzijusa.

U Srbiji je jutros u 8 sati bilo najhladnije u Sjenici, gde je izmereno minus 24 stepena, pokazuju podaci RHMZ. U Požegi je bilo minus 17, u Kuršumlji, Smederevskoj Palanci i Banatskom Karlovcu minus 16, a na Zlatiboru i u Vranju minus 15 stepeni Celzijusa.

U Crnoj Gori je jutros izmerena rekordno niska temperatura od -33.2 stepena Celzijusa u mestu Kosanica u opštini Pljevlja, potvrdio je “Vijestima” Dušan Pavićević, šef Meteo centra Televizije Vijesti.

Do sada najniža zabeležena temperatura bila je 1985. godine u Rožajama -32 stepena Celzijusa.

U Crnoj Gori danas će u jutarnjim satima biti hladno, do veoma hladno.

I u Bosni i Hercegovini svanulo je ledeno jutro. Glavni grad Sarajevo okovan je ledom, a jutros je u pojedinim delovima grada izmereno minus 17 stepeni.

Zahlađenje stiglo je u Hrvatsku. U 7 sati jutros u Sinju je izmereno minus 11 stepeni, a u Makarskoj, Dubrovniku i Splitu bilo je nula stepeni.

Related Articles

Komentariši

Back to top button