Vesti

Priboj dobija novu zelenu oazu i turistički kompleks – Na 2 hektara na ušću Uvca u Lim gradi se Eko park

Na ušću reke Uvac u Lim, na samoj granici sa Bosnom i Hercegovinom na teritoriji opštine Priboj biće izgrađen novi turistički kompleks na površini od dva hektara, navodi se na sajtu lokalne samouprave.
Krajem prošle godine prostor je kultivisan, odnosno očišćen, žbunje i šiblje uklonjeno, vratače i uvale poravnjane, a u priličnoj meri proširen je i prilazni put, od magistrale i graničnog prelaza Uvac, dužine blizu 500 metara. I tu se neće stati.
– Uradiće se obaloutvrda dužine 150 metara, da više ne bi bilo plavljenja, prostor će se nasuti još najamnje pola metra, da bi se onemogućio prodor podzemnih voda, a od sadržaja planirano je postavljanje 20 tzv. pečurki za odmor, dečji mobilijar, fudbalski teren sa veštačkom travom, teren za košarku, parking za posetioce i pozornica na samom ušću Uvca u Lim, gde bi se mogli izvoditi kulturni i zabavni sadržaji, pa zašto ne i venčanja – kaže Zdravko Pešut, direktor JP za uređenje gređevinskog zemljišta i razvoj Priboj.
Projekat uređenja eko parka vredan je 25 miliona dinara, prošle godine uloženo je 12 miliona, 10 je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, a dva opština Priboj.
Do budućeg eko parka na ušću Uvca u Lim, može se stići i stazom zdravlja, koja kreće iz starog dela Priboja, pored koje je prošle jeseni zasađeno 670 višegodišnjih dekorativnih sadnica breze, lipe, graba i jasena.
Izgradnju budućeg Eko parka finansiraće Ministarstvo zaštite životne sredine.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort