Vesti

AMSS: Srbija u temperaturnom minusu, u planinskim predelima otežan saobraćaj

BEOGRAD – 

Cela Srbija je jutros temperaturnom minusu, u šest časova, prema podacima RHMZ, najhladnije bilo na Kopaoniku -14, po -10 bilo je na Zlatiboru, Crnom vrhu i Smederevskoj Palanci, a najmanje hladno bilo je u Negotinu -1 stepen, dok je u Beogradu -5.

Snežne padavine su tokom jučerašnjeg dana otežavale vožnju širom zemlje, a za danas su najavljene uglavnom u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Stbijhe.

Na putevima u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima Srbije, a posebno na onim u planinskim predelima ovih krajeva zbog snežnih padavina došlo je do formiranja snežnog pokrivača na većini puteva zbog toga se saobraćaj u ovim krajevima odvija otežano, usporeno i uz obaveznu upotrebu zimskih guma dok je na pojedinim deonicama zbog ugaženog snega na kolovozu sigurnija vožnja sa upotrebom lanaca.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja vozila.

Očekuje se pojačan saobraćaj, nigde bez zimske opreme

JP “Putevi Srbije” apelovalo je danas na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni zbog pojačanog intenziteta saobraćaja, koji se očekuje tokom dana zbog sutrašnjeg nastavka školske godine, kao i da bez zimske opreme ne kreću na put i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Na celoj teritoriji Srbije raspoloživa mehanizacija je na terenu 24 časa i ekipe putara su u pripravnosti i spremne da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, navedeno je u saopštenju.

Smanjen intezitet snežnih padavina, putevi prohodni

Prema informacijama Puteva Srbije na auto-putu E-75, u zoni tunela Predejane, nakon smanjenog intenziteta snežnih padavina uspostavljen je redovan režim saobraćaja.

Na auto-putu E-70, između petlje Dobanovci i petlje Beograd, magle više nema i vidljivost je normalna.

Related Articles

Komentariši

Back to top button