Vesti

EVO KADA STAJE SNEG: Cela Srbija je zavejana!

SNEG pada na području Vojvodine, kao i u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Sredinom dana i popodne padavine će se proširiti, pa se očekuje da se zabeli veći deo zemlje.


Prognostičari Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) kažu za RTS da sneg umernog i jakog intenziteta trenutno pada na čitavom području Vojvodine, kao i u zapadnom i centralnom delu zemlje, uključujući i Beograd.

Jak sneg trenutno pada na Paliću i u Zrenjaninu, dok su umerene snežne padavine u Novom Sadu, Beogradu, Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, pokazuju podaci sa sajta RHMZ-a.

Što se ostatka Srbije tiče, sneg trenutno pada ponegde i to uglavnom u planinskim predelima.

 U nastavku dana očekuje se da se ta zona sa snegom proširi. Sredinom dana i popodne očekuje se sneg u većem delu Srbije, s tim što bi na severu polako padavine prestajale – navode iz RHMZ-a.

U južnim delovima Srbije i večeras će padati sneg, a za sutra se prognoziraju slabije snežne padavine.

U Beogradu posle podne prestaju padavine.

Kada je reč o vremenskoj prognozi za naredne dane, kako navode iz RHMZ-a, zadržaće se hladno vreme, ali bez padavina.

– Što se tiče padavina u narednim danima se očekuje u brdsko-paninskim predelima slab sneg – kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Ipak biće hladno. Sutra se očekuje temperatura od -1 do 3 stepena Celzijusa, a onda narednih dana od -3 do 3 stepena.

– U jutranjim satima biće naročito hladno sa umernim i lokalno jakim mrazem, a najhladnije jutro se očekuje u utorak – navode iz RHMZ-a.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort