TurizamZabava

Nova atrakcija Zlatibora oduševljava turiste – a šta će biti kad padne sneg?

Poslednje sunčane dane, labud „grbac“ koji je pre par meseci sleteo u zlatiborsko jezero, ne prestaje da privlači pažnju turista. U jezeru koje je svojim otvaranjem izavalo ogromnu pažnju javnosti, on je zaista pravi ukras. Oni koji su tada tvrdili da jezeru „samo nedostaju labudovi“, bili su u pravu ako su mislili na ovakve, koji se šepure u čistoj pijaćoj vodi i uživaju u divljenju turista koji im bacaju hranu i fotografišu se sa namerom da se i labud nađe u kadru.

Niko nije znao da nam kaže odakle je stigao labud koji svakodnevno plovi zlatiborskim jezerom. Jedna od pretpostavki je da je doleteo iz obližnjeg Dinoparka, drugi misle da je doleteo sa neke druge lokacije dok jedan broj meštana tvrdi da je kupljen sa namerom da bude atrakcija jezera, što za kratko vreme jeste i postao.

Kako god bilo, labudu, koji još uvek nema ime, dopalo se jezero u kome je postao glavna zvezda turista. Zaposeo je teritoriju i nema nameru da je napusti. Nekoliko patki povremeno pokušavaju da se nađu u njegovom društvu ali su ta druženja uglavnom kratka, sa jednog na drugi kraj jezera plovi sam.

Sneg na Zlatiboru samo što nije pao, a pitanje je kada će i voda da zaledi. Od nadležnih, koji su zaduženi za održavanje jezera, saznali smo da će labud ovih dana dobiti svoju kućicu. Ukoliko ovde i prezimi, nema sumnje da će postati počasni stanovnik zlatne planine i prvi stanar zlatiborskog jezera za koje očigledno pretenduje da postane „labudovo“.

Related Articles

Komentariši

Back to top button