Vesti

VELIKE PROMENE U DECEMBRU! Novo pravilo za kovid sertifikate: “Nećemo kao Austrija”

TOKOM decembra, pre svega zbog novogodišnjih praznika, biće doneta odluka da bez kovid sertifikata ne može da se boravi u ugostiteljskim objektima posle 18 časova. Trenutno, ovo pravilo primenjuje se od 20 sati.

Prema informacijama našeg lista, deo lekara u Kriznom štabu, predvođen dr Predragom Konom, zahtevao je da se važenje kovid propusnica produži na ceo dan. To je, međutim, odbijeno i takva opcija više nije na stolu.

 Kovid propusnice sigurno će biti jedna od glavnih tema na nekoj od narednih sednica Kriznog štaba. Pokazalo se da je njihovo uvođenje dalo dobar efekat. Pao je broj zaraženih, a povećava se broj vakcinisanih. Na osnovu dosadašnjih konsultacija moja je procena da ćemo produžiti njihovo važenje za još dva sata. Ide Nova godina, koja je potencijalno velika opasnost, jer će veliki broj ljudi boraviti u zatvorenim objektima – kaže izvor iz Kriznog štaba.

Da je otpao predlog da se sertifikati traže tokom celog dana, potvrdio je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović. On ističe da se nisu stvorili uslovi za sprovođenje ovakve mere.

Related Articles

Komentariši

Back to top button