VestiZabava

Počelo novogodišnje ukrašavanje Priboja

Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, juče je počelo sa postavljanjem novogodišnje dekorativne rasvete po ulicama grada na Limu.

Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj angažovalo je hidrauličnu dizalicu Elektrodistibucije za postavljanje postojeće novogodišnje dekorativne rasvete. Počelo se sa ukrašavanjem mostova – prvo starog Fapovog a zatim i novog betonskog mosta sa polihromskim valjcima u crvenoj, plavoj i beloj boji.

Takođe, novogodišnja dekorativna rasveta krasiće sedam uličnih prelaza u novom i pet u starom delu grada. Kao i ranijih godina, biće ukrašeni i drvored pored gradskog parka u Novom Priboju,  par stabala preko puta porte Hrama Vaskrsenja Hristovog kao i stubovi sa uličnom rasvetom.

Što se tiče Starog Priboja, biće dekorisana stabla uz ogradu OŠ ‘’Branko Radičević’’ i tradicionalno, jelka pored škole.

U Javnom preduzeću za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj, kažu da još uvek nije poznato da li će ove godine opština biti u mogućnosti da izdvoji sredstva za nabavku nove dekorativne rasvete. Trenutno se razmatraju neke ponude, a ukoliko se stvore uslovi, možda će 2022. godinu kružni tok u Priboju dočekati u nešto svečanijem izdanju što bi svakako pojačalo utisak prazničnog raspoloženja na sve koji iz tog pravca ulaze u naselje i eventualno jelka pored Hotela Lim.

Za sada, u skladu sa mogućnostima i po principu štednje, jer sve što se pokvari gleda se da se i popravi, postavlja se stara novogodišnja rasveta koja je nabavljena ranijih godina.

Poslednji put novogodišnja dekoracija u Priboju obnovljena je 2019. godine, kada je iz opštinskog budžeta za te namene izdvojeno oko milion dinara. Tada su kupljena 24 polihromska valjka i lancanice u crvenoj, plavoj i beloj boji  a dekoraciju upotpunjuju i svetleće zvezdice i lančanice toplo bele boje, tzv led stringovi.

Related Articles

Komentariši

Back to top button