Vesti

DRŽAVA NUDI POSAO NAJBOLJIMA: Konkurs raspisan – poznati uslovi, a nastavlja se i važan program prijema najuspešnijih diplomaca

MINISTARSTVO zdravlja pozvalo je mlade lekare, diplomce medicinskih fakulteta s prosečnom osenom 8 i većom, da se prijave na konkurs za posao i da svoju profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana.

Direktor Kliničkog centra Srbije dr Milika Ašanin kaže da program zapošljavanja najboljih diplomaca za sve mnogo znači, a najviše za zdravstveni sistem Srbije.

Milika Ašanin navodi da je od 2014. godine u zdravstvenom sistemu Srbije primljeno 30.000 zdravstvenih radnika.

Konkurs za prijem mladih lekara u ustanove sekundarne zdravstvene zaštite raspisan je 15. novembra, a mogu da konkurišu svi studenti koji su imali prosečnu ocenu preko 8.

 Moći će da dobiju specijalizacije po izboru koje su deficitarne u određenoj zdravstvenoj ustanovi. Oni nisu zaboravljeni, oni će biti primljeni, oni će biti usavršavani i školovani o trošku države, dobijaće određene specijalizacije – kazao je Ašanin.

Istakao je da se u Kliničkom centru Srbije zbog kovida pojavljuju novi kadrovski izazovi i da još ima prostora na radiologiji, hirurgiji, patohistologiji, kliničkoj biohemiji.

 Do kraja godina će se, pored prijema mladih lekara sa prosečnom ocenom 8 i više, nastaviti program prijema najuspešnijih diplomaca sa prosečnom ocenom 9 i 10 – naveo je Ašanin.

Naglasio je da program zapošljavanja najboljih diplomaca za sve mnogo znači, a najviše za zdravstveni sistem Srbije koji je, kako je naveo, “sav teret kovid epidemije izneo vrlo uspešno”.

– To mnogo znači za mlade lekare koji su dobili odmah posao. Mnogo znači što će dobiti odmah specijalizacije i što će se brzo uključiti u naš zdravstveni sistem. Za najuspešnije diplomce, za nas mnogo znači da dobijemo najbolje, a za njih, zato što dobijaju najbolje moguće uslove za svoje usavršavanje – rekao je Ašanin i dodao da će to biti značajno i za pacijente.

Related Articles

Komentariši

Back to top button