Turizam

Humanitarni bazar NURDORA-a u Užicu

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, u subotu 20. novembra 2021. godine u holu Gradskog kulturnog centra od 12 do 19 časova održaće se NURDOR humanitarni bazar.

Ova humanitarna akcija ima za cilj da upozna građane Užica i okoline sa radom Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR.

“Pozovite svoje prijatelje, komšije, porodicu da nas bude što više, kako bi naša deca znala da ima mnogo onih koji misle na njih i koji se zajedno bore za bolje. Suština i jeste u tome da ako svi učnimo bar po malo, zajedno ćemo značajno pomoći”, poručuju volonteri NURDOR-a u Užicu.

Na štandu NURDOR-a biće predstavljeni sledeći proizvodi: čokolade, termosi, šolje, dukserice, knjige i slikovnice, društvene igre za najmlađe, magneti…  Izborom bilo kog proizvoda pomažete da mališanima obolelim od raka širom Srbije obezbedimo što bolje uslove lečenja.

Sva prikupljena sredstva biće namenjena dugoročno veoma važnom projektu, novoj Roditeljskoj kući u Beogradu, koja će obezbediti besplatan smeštaj i sveobuhvatnu psiho-socijalnu podršku deci i roditeljima iz cele Srbije tokom lečenja na beogradskim pedijatrijskim hemato-onkološkim odeljenjima. U tom smislu, NURDOR Roditeljske kuće su projekti od nacionalnog značaja koji obezbeđuju stabilnu i kontinuiranu podršku svim porodicama kojima je ona potrebna. NURDOR su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek počinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.“ – poručuju iz NURDOR-a.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort