Vesti

METEOROLOG ĐURIĆ OBJAVIO PROGNOZU ZA POČETAK NOVEMBRA: Upozorio na JEDNU RETKU POJAVU koja može da nas zadesi ove nedelje

U Srbiji će se danas biti primetan osetniji pad vazdušnog pritiska, što će biti uvod u promenu vremena

Meteorolog Đorđe Đurić jutros je zvanično odjavio oktobarske dane, i turbulentno vreme koje je obeležilo taj mesec, te najavio šta nas to čeka u novembru.

“Kraj oktobra završili smo u znaku anticiklona, koji nam je doneo veoma stabilno, suvo i sunčano vreme. Jutra su bila vrlo hladna i maglovita, u većini predela i sa slabim mrazom, a tokom dana bilo je sunčano i toplo, uz temperature i do 20 stepeni”, napisao je Đurić na Fejsbuku.

Što se današnjeg dana tiče, Đurić navodi sledeće:

“Danas će se iznad severozapadne Evrope nalaziti veoma snažan ciklon, a kao posledica njega u Đenovskom zalivu nastaće sekundarni ciklon i to zahvaljujući tome što kada hladni front naiđe na Alpe, dolazi do deformacije vazduha i do formiranja napomenutog ciklona. Ovakva sinoptička situacija usloviće danas u Srbiji osetniji pad vazdušnog pritiska, što će biti uvod u promenu vremena. Ipak, još tokom današnjeg dana u Srbiji će biti sunčano. U košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima i to većim od 80 kilometara na sat. Maksimalna temperatura od 15 do 20, u Beogradu do 18 stepeni. U Timočkoj i Negotinskoj Krajini tmurno i hladnije, temperatura oko 10 stepeni”, najavio je meteorolog.

Vreme će, ipak tokom nedelje da se promeni, pa će oblaci nadvladati sunčane dane poput ovog koji je pred nama.

“U noći između ponedeljka i utorka veoma snažan ciklon premeštaće se iz Đenovskog zaliva preko severnog Jadrana i on će severnim predelima Italije, oblasti Alpa i Jadranu doneti ekstremno obilne padavine, lokalno i više od 200 mm kiše po kvadratnom metrum pa će postojati opasnost od poplava i bujicama u ovim predelima”, naveo je Đurić.

Related Articles

Komentariši

Back to top button