Vesti

Uskoro izgradnja sportskog centra na Zlatiboru

Opština Čajetina raspisala je tender za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportskog centra Zlatibor.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, kao centralni sadržaj budućih aktivnosti treninga i priprema fudbalskih ekipa na Zlatiboru, planiran je fudbalski centar koji će se sastojati iz stadiona, objekata fudbalskog centra, fudbalske hale i pomoćnog terena, atletskog stadiona, premijum i standard trening zone i pešačke zone sa avenijom sporta.

Sportski centar, čije je projektovanje predmet ovog javnog poziva, planiran je na delovima katastarskih parcela br.: 4469/1, 4469/3, 4469/7, 4469/8, 4469/9, 4469/12, 4471/7 i 7420, KO Čajetina.

U skladu sa tendencijama u poslednjih nekoliko godina, u toku letnjih i nešto manje tokom zimskih meseci na planini Zlatibor prisutan veliki broj fudbalskih ekipa iz Srbije i regiona, koji se ovde nalaze na visinskim pripremama. Idealni klimatski uslovi, definišu ovu planinu kao idealnu za pripreme vrhunskih sportista i u skladu sa tim došlo je do uređivanja i gradnje nekoliko fudbalskih terena koji su locirani na. nekoliko mesta u naselju Zlatibor.

Činjenica da se Zlatibor razvija kao turistička destinacija, gradnja značajno bolje saobraćajne mreže i lakša dostupnost planine, navodi na potrebu da se podignu i svi turistički kapaciteti, pa i u domenu sportskog turizma. U skladu sa ovim činjenicama i potrebama, Opštinska uprava je donela odluku da se uz potršku Republike uđe u pripremu investicije gradnje sportskog kompleksa namenjenog pripremama vrhunskih sportistva, pre svega fudbalskih ekipa.

Related Articles

Komentariši

Back to top button