Putovanja

Gde i pod kojim uslovima možete putovati iz Niša tokom pandemije

Budući da je trenutna epidemiološka situacija u Srbiju prilično nestabilna, mnoge zemlje primorene su da svrstaju našu zemlju u takozvanu crvenu zonu, što donosi dodatne poteškoće prilikom putovanja.

Svi putnici koji putuju sa niškog aerodroma “Konstantin Veliki” na bilo kojoj od ponudjenih destinacija moraju se strogo pridržavati strogih pravila za ulazak u mnogim zemljama zbog trenutno izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u Srbiji. U ovom tekstu pokušaćemo da Vam damo smernice kako, gde i pod kojim uslovima možete putovati u toku pandemije virusa Covid-19.

Naime, državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati, s obzirom da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da se ti uslovi često menjaju na dnevnoj bazi.

Medjutim, i pored redovnog ažuriranja liste, u međuvremenu može doći do promena, te stoga savetujemo da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje.

Related Articles

Komentariši

Back to top button