Vesti

Usvojen plan detaljne regulacije korita reke Mileševke, Biblioteka dobija novog direktora

Prijepolje – Odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su plan detaljne regulacije korita reke Mileševeke sa delom zaštićene okoline manastira Mileševe. Usvajanjem ovog planskog akta, stekli su se zakonski uslovi za sanaciju puta od Vakufa do manastira Mileševa i izgradnju vrtića planiranog kod škole u Bostanima. Takođe, odbornici su usvojili šestomesečni Izveštaj o ostvarenju budžeta za ovu godinu, nakon čega je sednica prekinuta, uz obrazloženje da skupštinske službe treba da pripreme materijal za dopunske tačke dnevnog reda koje je Opštinsko veće predložilo, a među kojima je i razrešenje aktuelne direktorke biblioteke „Vuk Karadžić“ Sadije Hodžić i imenovanje novog vd rukovodioca ove ustanove.

Usvajanjem plana detaljne regulacije korita reke Mileševke sa delom zaštićene okoline manastira Mileševe, stekli su se uslovi za otkup zemljišta i izdavanje građevinskih dozvola, neophodnih za realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata koji su obećani prilikom nedavne poste predsednika države Aleksandra Vučića Prijepolju – kaže članica Opštinskog veća Duška Bajić. Neuskalđenost priliva i trošenja para iz opštinske kase, glavna je manjkavost šestomesečnog Izveštaja o izvršenju budžeta. Razlog za to, leži u činjenici da su još uvek stopirane javne nabavke za sanaciju lokalnih puteva.

Nije dobro što se novac ne troši iz opštinskog budžeta. Razlog za to je što je došlo do smetnji u realizaciji javnih nabavki, odnosno pre svega u odabiru izvođača radova – pojašnjava načelnik Odeljenja za budžet i finansije Dragiša Rakonjac.

Opozicija zamera da se u skupštinskom materijalu, nije našao predlog sa imenom kandidata za novog vd direktora Biblioteke.

Mi apsolutno ne znamo ko je predložen za vd direktora Biblioteke i da li on ispunjava sve uslove koji su predviđeni Zakonom o kulturi i Statutom ustanove – kritikuje odbornik opozicije Edib Kajević.

Član Opštinskog veća, Zoran Petrić, medijima je otkrio da je kandidat za vd direktora Biblioteke Sabira Hodžić, međutim nije želeo da govori o tome da li se vodilo računa o činjenici da li predloženi kandidat ispunjava zakonske uslove za imenovanje na tu funkciju.

Na početku zasednaja skupštinsku salu napustili su odbornici Demokratske partije Sandžaka, nezadovoljni što sednici ne prisustvuju predsednik opštine Vladimir Babić i njegov zamenik Esad Hodžić, čiju su ostavku odbornici konstatovali. Nastavak skupštinskog zasedanja biće naknadno određen.

Related Articles

Komentariši

Back to top button