PutovanjaVestiZabava

DAN PEŠAČENJA U PRIJEPOLJU

Prijepolje – Planinarski klub ‘’Kamena Gora’’ i Sportski savez Prijepolje povodom Dana pešačenja 11. septembra organizuju kružnu pešačku turu od platoa Doma kulture do vidikovca na Sokolici. Početak šetnje zakazan je za 10h a staza, u dužini od 6,5 kilometara prilagođena je svim uzrastima. Prema rečima organizatora, cilj manifestacije je, između ostalog podsticanje zdravih životnih navika i ukazivanje na značaj kretanja za unapređenje zdravlja i radne sposobnosti.

Pešačenje je aktivnost koja se zbog civilizacijskih tokova sve manje upražnjava na radnom mestu i svakodnevnom životu te je stoga potrebno ukazivati na njegov značaj i lekovita svojstva po opšte zdravstveno stanje svakog pojedinca.

-Želimo da ukažemo na značaj pešačenja i ovom prilikom pozivamo svu našu omladinu ali i starije sugrađane da nam se priključe 11. septembra na pešačkoj turi koja kreće od platoa Doma kulture, preko ulice Nijazije Mustajbegovića, preko Ravana, Koševina do vidikovca na Sokolici – kaže Dragan Petrić iz Planinarskog kluba “Kamena Gora”.

-Pored podizanja svesti o značaju pešačenja za zdravlje ljudi, upoznaćemo se i sa prelepom prirodom u našem gradu Na Sokolici ćemo zastati i osvežiti se i baciti pogled na naše predivno Prijepolje i zatim se vratiti nazad – ističe Luka Šuljagić ispred Sportskog saveza Prijepolje.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije a u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti ljudi i ove godine pešačenje će biti organizovano u više grupa. Članovi PK “Kamena Gora” sa svojim vodičima predvodiće svaku grupu.

– Pokušaćemo da formiramo različite grupe, primera radi u nekim samo deca a nekim samo penzioneri. 6.5 kilometara je veoma lagana staza, prvi deo u usponu vodi kroz borovu šumu i to je zaista jedno sjajno zadovoljstvo koje želimo da podelimo sa svojim sugradjanima – poručio je Petrić pozivajući sve one u dobroj formi da se u subotu, 11. septembra, u 10h zajedno upute od Doma kulture ka vidikovcu na Sokolici.

Related Articles

Komentariši

Back to top button