VestiZabava

”Drinin dan” 6. i 7. avgusta

Drinin dan – manifestacija posvećena očuvanju reke Drine, četvrta po redu, održava se 6. i 7. avgusta.

Program počinje u petak u 20:30 časova projekcijom filma ”Drina i čovek” nakon čega će biti prikazan ekološki video Kancelarije za mlade.

Veče će upotpuniti muzička dešavanja koja su posle nekoliko godina pauze ponovo pokrenuta i od 2018. godine čine prateći muzički program. U 21 čas zakazan je nastup Dejana Cukića, a od 23 časa Bajage i instruktora. Ulaznice po ceni od 500 dinara su u prodaji i mogu se kupiti u Turističkom info centru.

U subotu program počinje već u jutarnjim satima akcijom čišćenja obale Drine gde će ljubitelji reke zajedničkim snagama očistiti deo obale. U vezi sa tim iz Ustanove Kultura pozivaju sugradjane da predstojećeg vikenda dodju na Drinu i uzmu učešće u akciji čišćenja kako bi zajedno kao društvo pokazali odgovornost prema životnoj sredini.

”Koliki je značaj ovakvih akcija i koliko je bitna svest o ekološkoj sredini učesnici će saznati od 12 časova kada će biti održana panel diskusija na temu zaštite životne sredine”, rekao je direktor Ustanove Kultura Milovan Jezdić.

Drinin dan ima program i za najmlađe učesnike pa će za njih u 14 časova biti izvedena ekološka predstava ”Ozdravila lisica”.

Ove godine izostala je pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, medjutim, to se neće odraziti na sadržaj programa kažu u Kulturi.

Related Articles

Komentariši

Back to top button