TurizamVestiZabava

Vozite se na Zlatiboru sa električnim automobilima i biciklima

Od 31. jula 2021. zvanično je pokrenut projekat Pokreni zelenu turu, koji za cilj ima podizanje svesti po pitanju zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Imajući u vidu sve veću zagađenost životne sredine u svetu i nastojanja Opštine Čajetina da  bude prva ekološka opština u Srbiji,  Turistička organizacija Zlatibor u saradnji sa firmom Vozim na struju pokrenula je ovaj projekat koji će posetiocima omogućiti da obiđu zlatnu planinu na jedan drugačiji način koristeći vozila koja su potpuno ekološki prihvatljiva, 100% na struju, kao i bicikle koje imaju elektro asistenciju, a mogu se koristiti i kao običan bicikl.

Savremeno doba nameće tokove koji ne moraju po pravilu tražiti od nas da se prilagođavamo i menjamo životne navike. Koristeći vozila koja za pogon imaju samo motore na struju, moguće je doživeti iskustvo koje će vas uveriti da je upotreba ovih vozila korisna za našu sredinu, a po mnogim parametrima daleko komfornija od upotrebe standardnih automobila.

Cena za Zelena tura 1 je 7.500 dinara, a Zelena tura 2 je 8.000 dinara, ostavlja se depozit u iznosu od 100e.

Vozila u ponudi se mogu iznajmiti za ture koje podrazumevaju obilazak Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilju, LJubiša, El Paso tematskog parka, ili Mokre Gore i Drvengrada sa Šarganskom osmicom i stanicama Vitasi i Jatare, Crkvom  Svetog Jovana Krstitelja. Za ture su sve ulaznice za posete uključene u aranžman, a vozila je takođe moguće i samo iznajmiti i u sopstvenoj režiji osmisliti turu ukoliko želite da se provozate u svom aranžmanu po principu rent-a-car.

Vozila se iznajmljuju u zgradi Turističke organizacije Zlatibor, a moguće ih je preuzeti kako na info-centru tako i u hotelu Buket.

Za sve informacije pozovite na 031/845-103

Related Articles

Komentariši

Back to top button