PutovanjaVesti

Tradicionalnom šetnjom obeležen Svetski dan velnesa na Zlatiboru

Centralna manifestacija obeležavanja 10. Svetskog dana velnesa u Srbiji biće održana na Zlatiboru danas, u organizaciji Klastera zdravstvenog velnes i SPA turizma Srbije a pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina, i u saradnji sa Sportskim savezom Čajetina i preduzećem Gold Gondola Zlatibor.

Glavna tema ovogodišnjeg skupa je očuvanje psihičkog i fizičkog zdravlja dece i odraslih u periodu tokom i nakon pandemije, rekla je za GZS Nataša Ranitović,ambasadorka Svetskog dana velnesa za Srbiju.

Program startuje u 10 časova na početnoj stanici Gondole, a podršku prisutnima će dati paraolimpijac Aleksandar Radišić, kao i članovi sportskih klubova i članica Sportskog saveza Čajetina.

Lekari, nutriscionista i psiholog Instituta Čigota će prisutnima davati savete iz oblasti očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja tokom i posle pandemije. Za sve prisutne biće organizovana “Zlatiborska šetnja”.

Fokus Svetskog dana velnesa ove godine je na postkovid programu oporavka i preuzimanju odgovornosti za sopstveno fizičko i mentalno zdravlje. U okviru organizovanih programa, stručnjaci iz različith oblasti će pružati savete, koji se kreću od ishrane i vežbanja do naučnih dostignuća u borbi protiv patogena i jačanja zdravlja.

Srbija, sa svojim prirodnim bogatstvima, banjskim i klimatskim lečilištimam ima idealne uslove za organizaciju i realizaciju takvih programa – kaže Nataša Ranitović, ambasador Svetskog dana velnesa za Srbiju.

Related Articles

Komentariši

Back to top button