TurizamVesti

Ministarstvo kulture podržalo sa 10 miliona projekat „Manastir Mileševa – osam vekova pod krilima Belog anđela”

Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je 10 miliona dinara opštini Prijepolje, kroz program „Gradovi u fokusu“ za projekat „Manastir Mileševa – 8 vekova pod krilima Belog anđela“. Projektni predlog je usmeren na pripremi obeležavanja proslave 800 godina manastira Mileševe.

Odobreni projekat predviđa unapređenje kulturne infrastrukture i intenzivnu međusektorsku saradnju između ustanova koje neguju kulturu,tradiciju, veru i običaje na području opštine Prijepolje. S tim u vezi prvobitni projektni predlog u oblastima savremenog stvaralaštva i zaštite kulturnog nasleđa povezao je lokalitete i ustanove kao što su Dom kulture, Matična biblioteka „Vuk Karadžić“, Muzička škola i manastir Mileševa.

„Rešenjem Ministarstva kulture I informisanja, dodeljena su sredstva u iznosu od 10 miliona dinara koja se po trebaju usmeriti na uređenje i opremanje zgrade Doma kulture tj male sale kao i uređenje kompleksa manastira Mileševe. Ovom prilikom se zahvaljujem celokupnom timu koji je učestvovao i dao svoj doprinos u realizaciji izrade ovog projektnog predloga. Posebnu zahvalnost upućujem predstavnicima RRA Zlatibor, koji su sve naše ideje pretočili u formu aplikacionog formulara, direktorima navedenih ustanova kulture i obrazovanja,predstavnika manastira Mileševe i opštinskoj Kancelariji za lokalno ekonomski razvoj”, kaže članica Opštinskog veća zadužena za lokalni ekonomski razvoj,turizam i ekologiju, Duška Bajić.

Related Articles

Komentariši

Back to top button