Vesti

Najprestižniji međunarodni WSET vinski kurs na Zlatiboru

Na Zlatiboru će od 13. do 15. aprila 2021. godine biti održan međunarodno priznati  WSET level 2 kurs vina u organizaciji Srpskog vinskog centra. Kurs vina WSET level 2 upoznaje kandidate sa karakteristikama glavnih sorti grožđa, stilovima vina koji se proizvode od njih kao i najvažnijim svetskim regijama u kojima se one gaje, pravilno čuvanje i servis, kao i uparivanje sa hranom.

Takođe, kroz ovaj kurs kandidatima će se omogućiti uvid u klasifikacije i oznake na etiketama vina. Praktični deo podrazumeva uvid u osnove pravilnog opisivanja vina po WSET sistemu Systematic Approach to Tasting (SAT).

WSET (Wines and Spirits Education Trust) Institut osnovan je 1969. godine u Londonu i najprestižnija je institucija u svetu koja se bavi edukacijom u oblasti vina i žestokih alkoholnih pića. WSET kursevi namenjeni su i profesionalcima i ljubiteljima vina, a trenutno se održavaju u 75 zemalja širom sveta, na svim kontinentima.

Kandidati koji polože ispit dobijaju sertifikovane, medjunarodno priznate WSET diplome koje imaju podjednak značaj u celom svetu i najcenjenije su diplome u vinskom biznisu.

Predavanja su od utorka do četvrtka – 13, 14. i 15. april.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort