Vesti

Prijepolje dobilo Zdravstveni centar

Odlukom Vlade Sebije, Prijepolje je dobilo Zdravstveni centar. Nova zdravstvena ustanova nastala je spajanjem Doma zdravlja i Opšte bolnice. Odluka za Prijepolje i još tridesetak gradova u Srbiji doneta je na osnovu izmena Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova.

U prethodnih desetak godina, Dom zdravlja bio je u nadležnosti lokalne samouprave, a Opšta bolnica Zdravstvenog centra Užice. Sada će nova zdravstvena ustanova biti pod ingerencijom Vlade Srbije, koja će birati organe upravljanja.

Do imenovanja organa upravljanja, Vlada Srbije će, u roku od 30 dana, imenovati privremeni Upravni i Nadzorni odbor i v.d. direktora.

Apotekarska ustanova, i dalje, ostaje u nadležnosti Apotekarske ustanova Užice. Apotekarska ustanova Užice snadbeva gradove Užice , Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina.

Zdravstveni centar Prijepolje raspolaže 170 postelja i sastavljen je od Opšte bolnice Prijepolje i Doma zdravlja Prijepolje.

Related Articles

Komentariši

Back to top button