TurizamVesti

Planinarili u području Čavlovca

Više planinarskih društava i oko 45 planinara je učestvovalo u planinarskoj akciji na Zlatiboru u području Čavlovca koju je u subotu organizovao Planinarski klub Tornik.

–   Pored našeg planinarskog kluba, kao domaćina, na akciji su učestvovali još i članovi planinarskog društva Bukulja iz Aranđelovca, Planinarsko sportsko društvo Patrija iz Bosanske Gradiške, PSD Kopaonik iz Beograda i komšije iz PD Rujno iz Užica i PD Aleksandar Džavović iz Čajetine, naveli su iz Turističke organizacije Zlatibor.

Akcija je počela kod planinarskog doma Tornik na Kobiljoj glavi, odakle su se planinari kretali kružnom, obeleženom stazom, dužine oko 14 kilometara i sa 550 metara uspona.

–   Ova staza spada u lakše staze, a ubrojena je u jednu od 20 planinarskih staza u okviru Parka prirode Zlatibor, dodaju iz TO Zlatibor.

Planinari su obišli vrhove Kobilja glava (1178mnv), Crni vrh (1198mnv) i Džamija (1176mnv). Usput su doručkovali kod stare šumarske kuće u Čavlovcu. Na trasi su i dva izvora vode za piće.

IZ TO Zlatibor podsećaju da PK Tornik okuplja ljubitelje planina u cilju pozitivnog stava prema prirodi i zdravog načina života.

Sledeću akciju su najavili za 14. februar do Jokine ćuprije – venac Čigote.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort