TurizamVestiZabava

Planina idealna za prve skijaške korake, ali i sankanje: Kroz ski školu na Zlatiboru tokom zimskog raspusta prošlo čak 2.000 mališana

Zbog svojih blagih padina Zlatibor je idealan za prve skijaške korake, pa su skijališta na Obudovici i Avantura parku prepuna dece i skijaša početnika. O velikom interesovanju govori podatak da je od otvaranja sezone kroz ski školu Avantura parka prošlo preko 2.000 polaznika.

“Skijanje i sankanje moguće je u centru Zlatibora na nekoliko lokacija. Na padini Obudovica u funkciji je ski lift, a pored velikog broja ski škola uređen je prostor za slobodno skijanje. Avantura park je i ove godine jedno od omiljenih lokacija za skijaše početnike. Sankališta na Obudovici, kod jezera, u Dino parku kao i na padini kod osnovne škole prepuna su mališana koji uživaju u snežnim čarolijama, a zimsku zabavu upotpunjuje i klizalište”, rekli su u TO Zlatibor.

Zlatibor je destinacija koja je vremenom postala sinonim za idealan porodični odmor, pa je tokom zimskog raspusta u sadržajima Dino parka uživalo preko 10.000 posetilaca, među kojima i veliki broj mališana oduševljenih susretom sa nesvakidašnjim praistorijskim stanovnicima parka.

“Zimski raspust zvanično je završen, ali na Zlatiboru i dalje boravi veliki broj gostiju. Snega ima oko 40 centimatara što omogućava uživanje u zimskim sportovima. U Ski-centru “Tornik“ za skijaše i bordere otvorene su plava i crvene staze, a u funkciji su staze i lift za početnike i polaznike ski škola. Posetiocima je na raspolaganju panoramska vožnja žičarom, kao i bob na šinama”, ističu u TO Zlatibor.

Iako su tokom proteklog perioda najbrojniji bili domaći gosti, u narednim danima očekuje se veći priliv gostiju iz regiona. Republika Srbija otvorila je svoje granice za državljane Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije, pa turistima koji dolaze iz ovih zemalja nije potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju.

Sudeći po rezervacijama koje beleže hoteli i drugi smeštajni objekti, u narednom periodu biće najviše gostiju iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort