TurizamVesti

Zlatiborska ”Gold gondola” danas počinje sa radom

Zlatiborska gondola danas počinje sa radom, dok je svečano otvaranje u četvrtak 14. januara u 11 časova. Radovi na izgradnji ”Gold gondole” počeli su pre pet godina, a kako kažu u lokalnoj samoupravi njeno stavljanje u funkciju predstavlja veliki dan ne samo za Zlatibor i Čajetinu, već i za celu Srbiju.

Prva dva dana rada gondole, danas i sutra, stanovnici Čajetine, uz ličnu kartu, kao i svi donosioci zahvalnice za učešće u ”Zlatiborskoj mobi” imaće pravo na besplatnu vožnju. Ostali će za vožnju do Tornika i nazad morati da izdvoje 1.000 dinara, dok će dečja karta koštati 550 dinara. Deca do šest godina starosti imaće pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe. Vodilo se računa da gondola mora poslovati po komercijalnom principu, ali da cene karata ipak budu prihvatljive svačijem džepu.

Za nas je ova godina bila podstrek da završimo sve kapitalne investicije, koje su trajale kao gondola pet godina, neke su započete pre tri godine, neke pre godinu dana, a neke pre šest meseci, kao što je rekonstrukcija Kraljevog trga i jezera u samom centru Zlatibora – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, zahvalivši se svim ljudima dobre volje, svojim saradnicima, odbornicima, proizvođačima opreme, ali i svim investitorima koji su ulagali novac u Zlatibor, a koji je Opština domaćinskim upravaljanjem preusmerila za izgradnju gondole i svih ostalih kapitalnih projekata.

Zahvaljujući gondoli povećaće se broj turista na Zlatiboru, a naš cilj jeste da u nekom periodu od pet godina zabeležimo milion posetilaca, što automatski znači deset miliona noćenja i to je ekstra profit za meštane Zlatibora, za investitore, a naravno i za budžet Republike Srbije i budžet opštine Čajetina – zaključio je Stamatović.

IZVOR: Zlatiborske Novine / Varoške novine

Related Articles

Komentariši

Back to top button