Vesti

Grad Užice se pridružio akciji „Posadi svoj hlad“

Grad Užice se pridružio akciji „Posadi svoj hlad“ koja se uspešno održava već pet godina u Srbiji, a sprovode je dve nevladine organizacije „Zeleni razvojni centar“ i „Let’s do it, Serbia“. Ove godine, usled epidemiološke situacije neće biti organizovanog okupljanja volontera i sađenja sadnica, već će svako ko se prijavi, sadnicu moći da preuzme od ponedeljka 14. do srede 16. decembra u periodu od 11 do 14 časova u Gradskom kulturnom centru. U podeli sadnica učestvuje Kancelarija za mlade Grada Užica.

Koordinator gradske kancelarije za mlade Marija Maričić istakla je da su Kancelarija za mlade grada Užica i volonteri kancelarije uvek raspoloženi da podrže ovakve akcije i inicijative drugih organizicija.

„Sugrađanima koji su konkurisali i dobili svoje sadnice, a nemaju prostor gde da zasade, Grad je obezbedio lokaciju na Pori iznad vrtića u Užičkoj ulici, tako da će svako od građana moći da zasadi svoju sadnicu lično. Nakon sadnje potrebno je da se fotografišu pored sadnice, kao dokaz da su je zaista i posadili, a nakon toga fotografiju pošalju Udruženju. Konkurs je otvoren cele godine i svi su u mogućnosti bez obzira da li su organizacije, škole, pojedinci da podnesu zahtev. Grad Užice će u narednom periodu omogućiti svima onima koji ne budu imali gde da posade sadnice,  neku drugu lokaciju za prolećnu sadnju. Sadnice se mogu i sad posaditi, samo je bitno da zemlja nije smrzla.“

Related Articles

Komentariši

Back to top button