TurizamVesti

ZLATIBORSKA NOVA ATRAKCIJA

Ovih dana jezero u centru Zlatibora privlači veliku pažnju svih koji borave na ovoj planini, kako meštana tako i turista. Namera lokalne samouprave da od srca ovog naseljenog mesta ponovo naprave atrakciju u potpunosti je uspela.

Oko celog jezera su napravljeni odvodi i drenažni kanali za svu prljavu vodu, koja se do sada ulivala u jezero. Jezero je napunjeno vodom iz dve podzemne bušotine koje će dovoditi čistu vodu. Biće dovoljne količine bakteriološki čiste vode. Plan je bio da se dno i zidovi jezera presvuku nepropusnim materijalom, a sve da bude obojeno prirodnim bojama, tako da se potpuno uklapa u sredinu. Da voda ne bi bila ustajala i da bi imala dosta kiseonika, postavljene su fontane. Svetlosni efekti doprinose tome da se oni koji u večernjim satima šetaju centrom osećaju kao u bajci. Novoj čaroliji Zlatibora nije odoleo ni pisac Nedeljko Popadić koji je ovih dana potražio predah baš ovde, pa je na svojoj fb stranici napisao pravu odu „zlatnoj planini“, rekavši, između ostalog, i ovo:

„Obilazim jezero u centru. Već godinu dana tu mašine ne staju. Od neuglednog jezera sa prljavom vodom, predamnom je neverovatna slika. Milion reflektora, sijalica, lampiona. Može se uporediti sa najlepšim jezerima svetskih turističkih destinacija. Kao da se sve zvezde jugoistočne Evrope kupaju na njegovom dnu.“

Da li je pisac u pravu, lako je proveriti jer je Zlatibor otvoren za sve tokom cele godine.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort