TurizamVesti

Saradnja Turističkih organizacija Zlatara i Zlatibora

Kako bi detaljno razumeli kako i ko je najviše doprineo razvoju turizma gde su planine jugozapadne Srbije brend za sebe, ipak se na promociji i velikom broju ostvarenih poseta i noćenja najveća zahvalnost pripisuje upravo odličnom poslovanju i međusobnoj saradnji turističkih organizacija, gde ih je Turistička organizacija Regije Zapadna Srbije okupila i pospešila dalji napredak i u poslovanju i realizaciji planova. 

Lider  jugozapadnog dela Srbije je decenijama u nazad Zlatibor, a sinergijom sa drugim organizacijama, ovaj deo jugozapadne Srbije sve više impresionira turiste i posetioce novim turističkim mestima, atrakcijama, lokalitetima, pa i ako veliki broj ljudi svoj odmor zabeleži na Zlatiboru, najposećeniji lokalitet u doba korone je nesumljivo Specijalni Rezervat prirode Uvac, kroz koji su domaći tursti svakodnevno krstarili i obilazili čuvene meandre.   

Mi sa Zlatarom, ali i Tarom, Prijepoljem, Užicem, Ariljem, Ivanjicom, Kosjerićem, Čačkom, imamo zaista divnu saradnju i sve zajedno prezentujemo. Nekako se Zlatibor od turističkih destinacija od svih izdvojio kao lider, pre svega zbog velikog broja smeštaja. Turisti vole da uzmu ovde i hotelski i privatni smeštaj, pa onda vrlo rado obilaze teritoriju Zapadne Srbije. Ako uzmemo strukturu i pogledamo da je jedan od najtraženijih izleta bio izlet u Prirodnom Rezervatu Uvac i da je bilo veliko interesovanje kako ove, tako i prošlih godina za taj lokalitet, dovoljno nam govori da saradnja dve turističke organizacije mora da bude dobra, objašnjava direktor TO Vladimir Živanović.

Pored odlične saradnje Turističkih organizacija Regije zapadna Srbija, najznačajniju podršku pruža Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a direktor TO Zlatar ističe i upućivanje zaposlenih turistima da posete lokalitete koje nisu do sada, kao značajnu kariku u saradnji. 

Kao što imamo priliku da vidimo, retko se pojavljuje spot Turističke organizacije Srbije, a da nema nekog kadra sa Zlatara. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je podržavalo sve promotivne aktivnosti koje smo radili. Takođe, povezanost turističkih regija je jako bitna. Mi imamo Regiju Zapadne Srbije gde imamo veliku podršku, kada je u pitanju sama promocija, kao i dolazak gostiju na Zlatar. Takođe, imamo odličnu saradnju sa Zlatiborom. Veliki broj gostiju koji dođe na Zlatar, odluči se da poseti Zlatibor, što im mi i preporučujemo. Saradnja koju imamo je zaista dobra i siguran sam da će i u narednom periodu ostati tako, rekao je direktor TO Zlatar, Branko Pucarević.  

Organizacija i kvalitetan način rada se pridaje Turističkoj Regiji zapadne Srbije, koja je ove organizacije zagrlila i spojila, a bez obzira na koronu, pretpostavlja se da će posećenost i obilasci biti i učestaliji i u velikom fokusu interesovanja domaćih i stranih gostiju, kao za privatni, tako i za hotelski smeštaj. 

Related Articles

Komentariši

Back to top button