VestiZabava

U Priboju održan evropski Rafting kup

U organizaciji Rafting asocijacije Srbije i Sportskog udruženja „ Soko- Lim“, u Priboju je održan Evropski rafting kup kategorije R-4 i treći Memorijal Aleksa Kojadinović, čiji su pokrovitelji i ove godine bili Sportski savez, Turistička organizacija i opština Priboj.

Zbog pandemije COVID-19, ovo renomirano takmičenje na reci Lim je pomerano od maja u tri navrata tokom godine, kako bi na kraju u dogovoru RAS-a, učesnika i IRF-a konačno definisan datum održavanja takmičenja. Prema preliminarnim prijavama i dogovorima, učešće na EC Priboj 2020. je najavilo 20 muških i ženskih R-4 ekipa iz 5 evropskih zemalja. Usled naglog pogoršanja epidemiološke situacije u celoj Evropi, svoje učešće je do pred sam početak kupa i memorijala otkazao najveći broj ekipa, pa su organizatori u želji da sačuvaju tradiciju i uprkos gotovo nemogućim uslovima ipak održe takmičenje sa 4 prispele ekipe i tako očuvaju kontinuitet Evropskog kupa i memorijala na reci Lim.

Takmičenje u kategoriji R-4 je održano u svim IRF propisanim disciplnam – dve slalom trke, sprint, H2H i spust rekom uz IRF sudije Dragana Sretenovića –  glavnog sudiju EC Priboj 2020. i Tomić Ivana -sudiju. U takmičenju su učestvovale posade ekipa EKO LIM i SU SOKO -LIM iz Priboja, tim RK LIM LUČICE iz Prijepolja i beogradski RK  TIFRAN. Pobednik sa 972 osvojena boda je kao i prošle godine bila ekipa EKO-LIMA iz Priboja,  koja je prošlogodišnji pobednik EC Priboj 2019., čime je u  protekloj godini obezbedila laskavo zvanje reprezentacije Srbije na svim evropskim takmičenjima.  

Na otvaranju EC Priboj 2020. I 3. Memorijala Aleksa Kojadinović, predsednik Rafting asocijacije Srbije Dejan Puzović posebno se osvrnuo na značaj održavanja kontinuiteta sportskih manifestacija i u teškim vrmenima borbe sa epidemijom.

Zahvaljujući se na kraju svim učesnicima, IRF-u, opštini Priboj, Sportskom savezu i Turističkoj organizaciji, predstavnici RAS-a su najavili ambiciozne planove i takmičenja u sledećoj godini u kojoj bi se sa popuštanjem mera i popravljanjem epidemiološke situacije, već od marta  krenulo u nova takmičenja, proširenje srpske raftin porodice i sveobuhvatnim aktivnostima na  valorizaciji  vrednosti svih reka Srbije pogodnih za rafting sport.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort