Vesti

Centar Priboja dobija moderan izgled: Novi Priboj krasiće trg, zelene oaze i pešačke staze

Većnici opštine Priboj, na sednici održanoj u četvrtak, 26.novembara, doneli Rešenje o raspisivanju Кonkursa za izradu urbanističko – arhitektonskog rešenja centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga u Priboju.

Cilj konkursa je da se funkcionalno i ambijentalno unapredi postojeći prostor u prepoznatljiv deo naselja,kroz preoblikovanje i uređenje javnih površina, čime će se povećati atraktivnost centra naselja za različite grupe korisnika.

Кonkurs će obuhvatiti širi kontekst ovog dela grada, koji je oivičen gradskim saobraćajnicma – ito delovima Nemanjine i Limske ulice, kao i ulice Veljka Vlahovića, dok uži kontekst podrazumeva plato u centru naselja odnosno budući gradski trg, sa posebni osvrtom na blizinu reke Lim i moguće zelene oaze, odnosno pešačke staze sa izlazom na reku.

Кonkursna rešenja treba da budu funkcionalna i racionalna, primerena centralnoj zoni naselja, i biće polazna osnova za urbanu izgradnju ovog područja,sa mogućnošću rasterećenja saobraćaja i formiranja višenamenskog trga i pešačke zone, kojima se povećava estetska vrednost i stvara novi ambijent,koji će predstavljati centar budućih društvenih zbivanja i socijalnih kontakata.

Кonkurs će raspisati opština Priboj, a njen partner na ovom poslu biće Inženjerska komora Srbije. Formiran je i stručni žiri koji čine kompetentna i aktivna imena iz ove oblasti u našoj zemlji. Raspisvanje konkursa planirano je prvih dana naredne godine, a rezultati konkursa trebalo bi da budu poznat početkom aprila.

Related Articles

Komentariši

Back to top button