TurizamVesti

Turoperatori iz šest gradova Rusije boravili na Zlatiboru

Da je Zlatibor prepoznat kao destinacija koja se nalazi u samom turističkom vrhu regiona govori činjenica da su veliki svetski organizatori putovanja zainteresovani za atrakcije, sadržaje i doživljaje koje „zlatna planina“može da ponudi njihovim turistima, navode iz TO Zlatibor.

Predstavnici devet turoperatora iz Rusije u drugoj polovini novembra posetili su Zlatibor u okviru svoje info-ture po Srbiji. U organizovanu posetu Zlatiboru stigli su predstavnici nekoliko agencija iz Moskve i agencija iz gradova Jaroslavlj, Tula, Samara, Penza i Arhangeljsk.

Turistički radnici iz Rusije boravilii su dva dana na Zlatiboru.

–   Održana im je prezentacija kojom su se upoznali sa najvažnijim informacijama o destinaciji. Predstavljene su im atrakcije i sadržaji koji su na raspolaganju turistima, aktivnosti i vidovi turizma zastupljeni na Zlatiboru. Prezentacija održana u pozorišnoj sali Kulturnog centra Zlatibor, uz poštovanje propisanih epidemioloških mera, pokazala se kao idealna prilika da se gosti iz Rusije sretnu sa zlatiborskim hotelijerima, razmene kontakte i detaljnije upoznaju sa bogatom i raznovrsnom ponudom smeštaja, navode iz TO Zlatibor.

Turistički radnici iz Rusije su obišli Dino i Avantura park, obnovljen Kraljev trg, videli su sportsku halu, fudbalske i teniske terene, degustirali tradicionalne zlatiborske specijalitete.

–  Najveću pažnju privukli su im stubovi Gold gondole, a njihovo oduševljenje najdužom panoramskom žičarom, koja će uskoro prevoziti putnike, potvrđuje da su opština Čajetina i Zlatibor tim kapitalnim projektom učinili veliki korak napred ka evropskoj i svetskoj turističkoj mapi, ističu iz Turističke organizacije Zlatibor.

Kako prenose iz TO Zlatibor, turistički radnici iz Rusije su se oprostili od Zlatibora puni pozitivnih utisaka i spremni za dalju saradnju, jer kako su naveli, najposećenija srpska planina Zlatibor ima veliki potencijal na ruskom turističkom tržištu.

Foto TO Zlatibor

Related Articles

Komentariši

Back to top button