VestiZabava

Onlajn izložba „Geometrija svetlosti“

UŽICE – Zbog epidemiološke situacije izložba interdisciplinarne umetnice Ane Knežević „Geometrija svetlosti“ biće otvorena u subotu onlajn, na fejsbuk stranici Galerije Reflektor.

Na onlajn izložbi biće predstavljena dva rada Ane Knežević – VR instalacija „A Place to Hold You“ i radovi „Fiat Lux“ iz serije „The Miror of Light“ iz 2017. godine, koji su po rečima Stevana Vukovića koji je pisao tekst za izložbu, u pojavnom smislu različiti, ali su konceptualno usklađeni.

Sagledavanje tri virtuelna prostora u radu „A Place to Hold You“ posredovano je spicifičnim softverskim rešenjima, kao i hardverskim komponentama koje omogućavaj da se apstraktne geometrijske forme istražuju i uvedu u polje iskustva bez uticaja fizičkih faktora.

VR instalacija „A Place to Hold You“ realizovana je sredstvima Polok-Krasner granta koji je umetnica dobila 2017 godine.

Saradnici na projektu VR instalacije „A Place to Hold You“ bili su arhitekta Marija Milovanović iz Beograda i VR stručnjak Alex Lashkhi iz Tbilisija.

Otvaranje izložbe je zakazano za 19 časova.

Izvor: radioluna.rs

Related Articles

Komentariši

Back to top button