Vesti

Realizovana inicijativa “Uredimo sportski centar Poligon”

U inicijativi neformalne grupe “Kosjerci u akciji”, a koja je podržana kroz projekat Beogradske Otvorene Škole (BOŠ) – “EU za tebe“ uz sardnju Mladih Istraživača Srbije i Inženjera zaštite životne sredine.

U subotu 31.10.2020. u Kosjeriću je realizovana inicijativa “Uredimo sportski centar Poligon” pri čemu je posađeno 25 sadnica javora i 128 sadnica ukrasnog šiblja (5 različitih vrsta) kako bi bila postavljena vizuelna i ekološka barijera između sportskog centra i prometne saobraćajnice koja vodi za Fabriku cementa a kojom prolazi veliki broj šlepera svaki dan pri čemu stvaraju veliku buku i podižu prašinu koja se posle nanosi na igralište gde svoje slobodno vreme često provodi veliki broj roditelja sa decom i mladih.

Akciji je predhodio edukativni eko čas na otvorenom za petake osnovne škole Mito Igumanović, kojih je bilo oko 50 i potom, podeljeni u 10 grupa po 5 su zasadili 10 stabalabjavora. Pored dece, u akciju se uključilo i 20ak odraslih sugrađana. Veliku zahvalnost dugujemo i JKP Elan koji su nam u četvrtak 29.10.2020. pred sadnju iskopali rupe za sadnice i u ponedeljak 2.11.2020 posle sadnje zalili iste i ponoviće zalivanje za sedam dana 9.10.2020.

Related Articles

Komentariši

Back to top button