Vesti

Podeljeno 400 sadnica javora i jasena

Danas je podeljeno 400 sadnica javora i jasena domaćinstvima koja su se prijavila za akciju Grada Užica „16 000 stabala za 16 000 ložišta“. Akcija je jedna od mera koje se preduzimaju za smanjenje aerozagađenja.

„U gradu ima 16000 individualnih ložišta, koja su jedan od najvećih zagađivača vazduha, pa je Grad rešio da svim vlasnicima individualnih ložišta pokloni po jednu sadnicu belog jasena ili mleča koje treba da zasade u svom dvorištu. Zbog epidemiološke situacije sa korona virusom sadnice se dele sada umesto za prolećnu sadnju, kako je prvenstveno bilo planirano“, navela je članica Gradskog veća Nada Jovičić.

Za akciju se prijavilo samo 400 zainteresovanih građana, a prema rečima Nade Jovičić verovatno je razlog nedostatak prostora za sadnju.

Ona je navela da se akcija finansira iz budžeta Grada, a da će se uz pomoć Ministarstva za zaštitu životne sredine nastaviti i projekat „Udahnimo život prirodi“ , pa će se u narednom periodu, na prostoru šireg centra, podići oko 9 hektara novih zasada drveća.

Related Articles

Komentariši

Back to top button