Vesti

U susret planini Goč: Srbija za mlade nagrađuje najbolje ideje mladih!

Rođeni Brazilac Tiago je zbog ljubavi prema Srbiji i iz želje da podstiče mlade da implementiraju svoje ideje na Zlataru, danas ispred Srbije za mlade, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Novoj Varoši održao predavanje sa ciljem da mladi na akademiji na Goču predstave svoje ideje i promovišu mesto iz kojeg dolaze. 

“Danas smo se ovde okupili u Novoj Varoši zbog Info dana o Akademiji preduzetništva u turizmu, koju ćemo realizovati na Goču od 6. do 8. novembra. To je lep projekat koji okuplja mlade sa kreativnim idejama kako bi dalje promovisali svoj kraj, rešili neki problem, iskoristili potencijal svog grada i regiona. To je šansa da prikažu i predstave svoje ideje i da od stručnog žirija dobiju ocenu, a najbolje ideje dobiće mentorstvo od ekipe Srbija za mlade za realizaciju u narednoj godini”, istakao je ispred Srbije za mlade, Tiago Fereira.  

Samo projekti koje žiri prepozna kao dobre za realizaciju, biće nagrađeni, podržani i realizovani od strane Srbije za mlade, a njihovi predstavnici nastaviće i u budućnosti da promovišu omladinski turizam i pružaju pomoć mladima da u budućnosti ostvare svoje želje kroz projekte od kojih će, kako Tiago kaže, moći i da žive. 

U okviru saradnje ove organizacije sa Kancelarijom za mlade, realizovana je još jedna zajednička aktivnost nešto pre dvadesetak dana, kada su u zajedničkom druženju obišli kanjon Uvca, a koordinator Kancelarije pohvalio je saradnju i ohrabrio je mlade da se uključe u predstojeći projekat svojim idejama. “Nadam se da će neko iz Nove Varoši imati neku ideju koju će pretvoriti u projekat i poslati mentorima na odobravanje. Bilo bi baš lepo”, podsetio je koordinator Kancelarije za mlade, Veliša Petrović.  

 Da li će i kakvi projekti biti priznati, znaćemo tek nakon njihove posete planini Goč između 6. i 8. novembra. Zainteresovani svoje sumirane  ideje mogu proslediti na mejl Srbije za mlade, srbijazamlade@gmail.com do 25. oktobra.  

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort