Vesti

Otvaranje izložbe „ZOI 84“

U Muzeju u Prijepolju u sredu će biti otvorena izložba „ZOI 84“ koja se realizuje u okviru EU projekta „Muzejske priče“ Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina2014-2020. U okviru izložbe biće izložena postavka Olimpijskog muzeja iz Sarajeva – ZOI 84.

Projekat “Muzejske priče” realizuje se u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomod (IPA II)-Programa prekogranične saradnje Srbija–Bosna i Hercegovina 2014-2020. Ugovor za sufinansiranje sredstvima Evropske unije potpisan je sa Ministarstvom finansija Republike Srbije – Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

Cilj projekta je jačanje kulturnog identiteta Srbije i Bosne i Hercegovine kroz podršku rada muzejima prekograničnog područja kao čuvara istorijskog i kulturnog nasleđa i tradicije, u smislu povedanja njihove vidljivosti, unapređenja kapaciteta, poboljšanja međusobne saradnje i jačanja pozicije na tržištu kulturnog turizma.

Projekat “Muzejske priče” zajednički se realizuje sa Historijskim muzejom BiH, Centrom za kulturu „Vuk Karadžid“ iz Loznice i Zavodom za zaštitu spomenika kulture iz Kraljeva. Ukupna vrednost projekta je 459.981,23 EUR od čega Evropska unija sufinansira 390.110,08 EUR (84,81%), a preostalih 69.871,18 EUR (15,19%) obezbjeđuju partneri na projektu.

Related Articles

Komentariši

Back to top button
AllEscort