BiznisVesti

“SMART CITY Festival 2020” ove godine onlajn

Međunarodni „SMART CITY Festival 2020“ ove godine održaće se 22. i 23. oktobra u organizaciji „Friedrich Naumann“ fondacije na Zapadnom Balkanu i partnera uz podršku nemačkog Federalnog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj.

Zbog aktuelne pandemije, festival će se, za razliku od prethodnih godina, realizovati u online formatu, dok je registracija zainteresovanih učesnika potpuno besplatna.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Innovation, Resilience, Sustainability“, a na panel diskusijama govoriće se o izazovima koji prate globalnu pandemiju Covid-19 i primeni digitalnih tehnologija, prilagođenosti urbanih sredina potrebama savremenog društva, ali i o integrisanju pametnih rešenja i savremene tehnologije u svakodnevni i kvalitetniji život građana.

„SMART CITY Festival 2020“ okupiće, kao i svake godine, eminentne domaće i inostrane stručnjake i predavače iz oblasti informacionih tehnologija, ekonomije, državne uprave, biznisa, obrazovanja i arhitekture.

Učesnici će imati priliku da čuju interesantna predavanja, uz mogućnost da interaktivno učestvuju u razgovorima i debatama sa panelistima.

Ovogodišnji fokus festivala biće na razumevanju i percipiranju globalne krize izazvane korona virusom kao prilike za aktivaciju i podsticaj inovativnih rešenja.

U ovom trenutku jedan od važnih izazova odnosi se na unapređivanje procesa podizanja „otpornosti“ gradova, kako bi se premostio jaz između ruralnih i urbanih područja, posebno u aktuelnom kontekstu, imajući u vidu da je pandemija postavila do sada nepoznate izazove u gotovo svim oblastima.

Detaljne informacije o pogramu su na sajtu  www.festival.smartcity.education, na kojem se može izvršiti i
potpuno besplatna registracija učesnika.

Related Articles

Komentariši

Back to top button