Zabava

Dva srednjoškolca iz Užica prokopala čitavo brdo kako bi napravili biciklističku stazu: Dugačka je 500 metara i ima dve skakaonice, ali namenjena je samo najhrabrijima

Za zaljubljenike u avanturu, vožnja motorom ili spust na skijama kroz utabani sneg predstvalja uživanje, ali vožnja biciklom po uskim šumovimtim stazama punim prepreka prava je adrenalinska poslastica.

Užičke nizbrdice inspirisale su i dva srednjoškolca, Nikolu i Luku, da svojim rukama naprave stazu po njihovoj želji, ali ne običnu, već za „Downhill” spust, a oštar kamen i korov samo su neke od prepreka na koje su nailazili.

„Od malih nogu smo zavoleli biciklizam, gde smo u jednoj turi prelazili preko 150 kilometara, na tome se nismo zaustavili već smo počeli da gledamo po „Youtube”, kako da damo sebi dodatno uživanje i u želji za dodatnim adrenalinom krenuli smo sa „Mounting bike” disciplinom, i mislim da smo napravili pun pogodak”, kazao je za agenciju RINA, Luka Mirković zaljubljenik u planinski biciklizam.

Stazu pod nazivom „AMBIS DH Trail” na Vujića brdu dvojica mladih entuzijasta sagradili su za devet meseci, sopstvenim prihodima, golim rukama i uz pomoću svojih drugara iz okoline.

„Počeli smo da je pravimo prvestveno iz ličnih potreba da imamo gde da treniramo i vežbamo za predstojeće trke. Staza je strma i duga 500 metara sa dve skakaonice, i specifična je po opasnim krivinama (“wall ride”-ovima), ima dosta kamenja i korenja što dosta otežava vožnju i mogućnost da skliznete sa staze, i svrstava se u stazu osrednje težine. Uspeli smo da završimo sve ove godine pred samu trku 21. juna koja smo organizovali upravo na ovoj lokaciji”, rekao je Luka.

Korona virus mnoge je zadržao u svojim mestima i pokazao lepote i pogodnosti kraja u kom žive, ali isto tako i privukla mnoge simpatizere da zavole ovaj adrenalinski sport.

Related Articles

Komentariši

Back to top button