BiznisVesti

Belgrade Youth Fair – šansa mladima za novo znanje, praksu i zaposlenje

U Srbiji će se 29. i 30. oktobra, ove godine u interaktivnom onlajn formatu, održati šesti po redu Belgrade Youth Fair, na kojem će mladi imati priliku da se povežu sa mnogobrojnim poslodavcima i tako sebi obezbede praksu ili zaposlenje, ali i steknu mnogobrojna znanja za koja će dobiti besplatan sertifikat.

Program će trajati od 10 do 17 časova, a činiće ga sajamski i konferencijski deo. Cilj ove manifestacije jeste povezivanje mladih sa poslodavcima, kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike da, u okviru besplatnih predavanja, radionica i edukacija, prošire svoja znanja iz različitih sfera, ali i da se upoznaju sa načinom funkcionisanja najuspešnijih kompanija u regionu i čuju kako izgleda biti deo takvog tima.

“Ove godine, zbog uslova pandemije u kojima se nalazimo, Belgrade Youth Fairće biti organizovan u interaktivnom onlajn  formatu, ali sa ispunjenjem svih očekivanja kandidata i poslodavaca. I ove godine će biti predstavljeni mnogobrojni programi praksi i zapošljavanja, benefiti koje svaka od kompanija može da ponudi, a svi prisutni će moći da učestvuju na simulacijama intervjua, CV savetovalištu kao i brojnim radionicama, nagradnim kvizovima i panel diskusijama. Takođe, ove godine se očekuje još veći broj različitih poslodavaca, pa će biti i više šansi za pronalazak prakse/posla i učenja novih veština”, istakao je Miloš Čevizović, projektni menadžer projekta.

Neke od tema konferencijskog dela projekta koja će držati najveći stručnjaci iz kompanija učesnica će biti kako tražiti posao i kako se pripremiti za intervju; šta sve treba znati sa pravne strane prilikom zapošljavanja i oko Ugovora o radu; karijerni put uspešnih ljudi; kako pronaći idealan posao; marketing i HR trendovi, biznis, informacione tehnologije.

Studenti i diplomci, kao i osobe koje traže novi posao, već sada mogu da šalju svoje radne biografije za praksu/posao putem sajta youthfair.rs/prijavi se, a one će svim kompanijama koje učestvuju na sajmu biti prosleđene i dostupne do kraja godine.

Related Articles

Komentariši

Back to top button